måndag 23 januari 2012

På jakt efter en köksmatta..


Halloj !

Sååå svårt med mattor! Någon annan som tycker så ?  Speciellt med köksmattan.. gärna skulle jag ha en riktigt vit, men det funkar inte hos oss - absolut inte i köket iallafall (har provat x flera, tro mig :)). Förra veckan fick jag hem denna matta (Himla) från Ellos. Färgen är benvit, så tänkte att det kanske funkar bättre en "kritvit". Den har legat på köksgolvet så gott som en vecka nu, och är redan smutsig! Innan dess hade jag en lika, fast grå (då syns ju inte smutsen, men kändes inte riktigt hundra annars). Vad ska man hitta på ?! Kanske får det bli en jeans-trasmatta från Himla i stället, den funkar på sommaren iallafall. Någon som sett den i verkligheten ?

Vet inte heller om det var så snyggt med mattan ovan då den har nästan exakt samma färg som skåpsluckorna.. Jakten efter den perfekta köksmattan fortsätter! Tips tas gärna emot :)

Hoppas ni fått en fin start på veckan!

Kram/Ansku

9 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Visst är det knivigt med mattor! Själv vill jag inte att mattan ska märkas för mycket heller, utan smälta in på ett fint sätt.

Jeanstrasmattan från Åhlens kanske? Annars tänker jag trasmatta i melerade färger, då syns inte allt direkt?
Jag har även provat plastmattor, men jag vet inte om de är lättare att hålla rena än vanliga tygmattor.

ansku sa...

Fröken fräken: Jo, visst är det! Köpte faktiskt jeanstrasmattan från Åhlens i somras. Tycker den är lite för stor till vårt lilla kök samt något i färgen stör mig ;) Svårt.

Kram

ansku sa...

Håller förresten med dig Fröken Fräken, mattan ska inte märkas för mycket.

Vi har nästan inga mattor, 4 små mattor inkl toamatta just för tillfälle.. :) Skulle dock gärna ha en matta i vardagsrummet.. blir nog att ha två småmattor bredvid varandra - vi har ju både katt och hund, så de måste kunna tvättas i tvättmaskin.. /Kram A

Anonym sa...

Ingen lätt uppgift. Men en vit matta kan nog vara svårt. Jag kör mattlöst och tycker det är toppen. Golven blir liksom mycket finare utan mattor tycker jag.
Ha det gott
AC

Ardisia sa...

Moikka goa Ansku! Mä tykkään kans että matot on hankalia. Oletko kokeillut jotain raidallista, leveetä raitaa, vaikka sini-valkoinen? Farkun väriset on kans kivoja:)
Ootpas ahkera kun salille läksit! Mä oon käynyt uimassa nyt ahkeraan ja tänään oli tarkoitus zumbaan mutta kaveri sairastui ja yksin en viiti.
Voi kun ymmärrän sua niin hyvin tuossa pomp de lux asiassa.. Mulla kan kyynel melkein silmässä viime kutsuilla, ois ollut niin paljon ihanaa tytölle- mutta kun ei oo kelle ostaa ;) veljen perhe saa nyt maaliskuussa tytten niin arvaas kuka alkaa shoppaileen (on jo aloittanut ;)
Mukavaa viikkoa ja fixailuintoa! Kram Mia

Anonym sa...

Hej,ja mattor är svårt!
Men Himla hade en i betonggrå som skiten ej syns så snabbt;)))Sen finns en färg mer åt det beiga hållet! Jag gillar dessa mattor skarpt!!!
Himlas märke har även Ellos med 30%på en vara!
Lycka till m sökning av ny matta!
Camilla...

Solvejfire sa...

Fedt køkken og måtten passer jo perfekt :)
Jeg er selv vild med alt det hvide, synes bare det kan være svært at holde hvidt med tre børn og tre katte, men jeg prøver :)
Kurs jeanett

Anonym sa...

Hej!
Kanske jag har en lösning på ditt problem:)
Jag vet att Åhlens har vita trasmattor i olika stl och modellen heter "SIV"jag har en sån matta till min minsta i hennes rum, just för att den går att tvätta i 40grader.

Sen har jag Himlas matta i betonggrå och den är verkligen toppen just för att smutsen inte syns på en gång, tycker att man kan ha den året runt då den är så mjuk i färgen.
Men ibland så vill man förnya sig:)

Och sen för 3 år sedan så köpte jag trasmattor på rusta som är vita med invävda tyger i pastellfärger och den har jag på sommaren och den syns inte smutsen så bra på, just att den är melerad i färgen.

Önskar dig en trevlig dag;)

Mvh Evelina, ps din blogg är så fin.

Eija sa...

Förlåt att jag byter ämne helt från mattor till fönster, men...
Hur tvättar du dina köksfönster?? Når du dem utifrån eller har du något annat knep??