måndag 16 januari 2012

Halltankar !


Hej svejs!

Vår nuvarande hall är både liten och opraktisk.

Inte lätt att hitta någon bra lösning för skor och ytterkläder kan jag lova! Finns två knoppbrädor där vi hänger barnens kläder. På den mindre hänger även en korg för barnens vantar/mössor. Barnskor både på trappstegen och den lilla fönsterbrädan :) En liten hemmasnickrad "klädhäng" för min och Olofs samt gästernas jackor. Skohyllan tog jag bort! Vi har en ganska stor hatthylla vid källartrappan, vilken rymmer ganska mycket som tur är!

En tavelvägg skulle nog passa bredvid källärdörren.  Hade spegeln där förut, men den har fått flytta på sig för länge sedan.

Men som ni kanske minns så håller vi på att bygga en liten veranda under balkongen och den ska bli vår nya hall :D Så hallen ska bli lite större. Fast det går sakta, riktigt sakta. Vi har iallafall skrapat två av tre fönster. Nästa steg blir att måla fönsterna innan vi lämnar dem till glasmästari för insättning av nya fönsterglas. Övriga tankar om den nya delen av hallen:

* Vita väggar/tak (pärlspont, råspont)

* Golvvärme och klinkers

* Den gamla ytterdörren ska bort ! Dörröppningen mellan de två "halldelarna" ska bli något större

* En liten platsbyggd bänk alt ett skåp (får ej plats med båda två)

* Ny ytterdörr


Längtar!

Kram/Ansku

10 kommentarer:

mariasvitabo sa...

Ja, en stor hall är aldrig fel! Längtar tills vi ska börja med vår hall... Ska bli kul att se hur er blir! Man vet i huvudet precis hur man vill ha det, vill börja direkt! Får säkert ny inspiration från er, brukar alltid bli snyggt!

Kram Maria

kristina - ingen vanlig dag sa...

Jag förstår precis dina tankar - vi har också en yttepyttig garderob med dålig förvaring och hur man än gör och städar och plockar undan så är det ändå alltid fullt med grejer där. i ska renovera vårt hus de närmsta åren och högt, högt upp på önskelistan står en ny groventré - oj som jag längtar!

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Vad härligt med en "bättre" hall! Kan inte tänka mig annat än att den blir kanonbra!! Kram!

Anonym sa...

Kommer säkert att bli jättebra.

Det är lustigt för vart ska
ytterkläderna vara om inte i hallen.
Jag plockar och plockar jag också och stoppar in i klädkammaren också på några sekunder så är allt i hallen igen.
Ha bra start på denna vecka
AC

Industri house sa...

Det kommer ju bli superbra, sedan när ni får en större hall. Längtar redan efter att få se fina bilder på det:))I vårat nuvarande hus har vi inte heller någon stor hall. Det är verkligen ett stort problem, med alla jackor skor osv..Det känns aldrig som man får ordning på det heller!så kanske någon dag att man får byggt ut lite här också:)hoppas kan man ju alltid!Stor kram på dig/jessica.

Villa Hemma sa...

Ååååh, fint och vitt! Längtar efter eget vitt :)

kram

sofia sa...

Minihall i detta hus också - som ska bli större - någon gång...
FINT har ni det!!

Solsjö - Under en vind sa...

Liten men fin tycker jag!! Men självklart blir det ännu bättre med större ytor och mer plats för allt man har i en hall.

Kram!

Annelie sa...

Att få plats med allt man vill i hallen är alltid en utmaningen.., tycker aldrig att det finns tillräckligt med förvaring och man vill ju inte ha allt framme. Vi har turen att ha en groventre och en "fin" entre där vi inte behöver ha många saker alls.
Er hall är väldigt fin och inbjudande även om den är liten. Och du har ju fixat smarta lösningar. Själv fortsätter jag i vårt sovrum och i Lillans rum. Det tar sig, men går inte så fort som jag vill! Kram Annelie

Anonym sa...

Oiiii, varmasti uudesta hallista tulee superhieno <3

hugs, Kirsi Naantalista