tisdag 24 maj 2011

I trädgården

Bredvid det gamla fallfärdiga garaget som agerar som förråd står en stooor lönn. Garaget ska rustas upp är planen. Vi har även haft funderingar om man skulle göra om det till ett "uterum". Skulle bli fint, men då skulle det försvinna vårt enda förvaringsutrumme för gräsklippare med mera, inte bra :).

Favoriter i repris, kära däckstolar från Jysk.

Nära kökslandet står gamla cafémöblerna köpta på loppis för flera år sedan. På bilden skymtar även ett körsbärsträd vi planterade för två år sedan.Det finns tre stycken gamla äppelträd samt ett gammalt körsbärsträd. Det fanns fem stycken, men två har vi tyvärr fått ta ner för dom var så gott som döda. Ett gammalt plommonträd rikligt med skörd hade vi också, men trädet dog förra vintern. Plommonträdet var ympat vilket vi inte förstod och tog bort det andra trädet som var riktigt fult. Plommonträdet klarade ett år efter det, men inte länge. Så ett nytt måste planteras! Finns även en stor och en liten Rhododentron med lila blommor (minns hur ja väntade ivrigt på första sommaren att se vilken färg blommorna har, blev smått besviken då blommorna inte var vita ;)).

Här ovan skymtar en vit syren som finns mellan två äppelträden. Bakom där syns våra utemöbler - stackarna fick stå ute hela vintern..Hej !


Idag bjuder jag glimtar från vår trädgård! I dagsläget är det inte alls så vackert, men med mycket omsorg finns det potential att bli riktigt vackert tror jag :) ! Det först jag måste göra (som inte blivit av ännu) är att måla om alla utemöblerna eftersom dom blev ståendes utomhus över vintern. En betongring som vi hittat bakom garaget agerar som grill, smart vad :) ?!


Det finns häck mellan oss och ena grannar, men för övrigt vill jag ha vit staket som avgränsar vår tomt, dubbelgrindar till infarten och en enkelgrind vid gången till butiken. Som nödlösning har vi lagt lite betongplattor som leder till butiken, men meningen är att göra ordning sedan en grusgång från grinden till butiken.


Sen finns det ju massor med andra trädgårdsdrömmar :D Ni som läst min blogg länge kanske minns att Olof har lovat att bygga ett växthus av gamla fönster till mig. Det är nu några år sedan, och fortfarande har det inte hänt något ;)! Fönstren och dörren till blivande växthus är införskaffade för länge sedan :). Ett uthus med bastu, toa samt ett gästrum står också högst upp på önskelistan. Och en lekstuga, vilken sambon tycker är helt onödig !


Hoppas ni får en fin dag! Ursäkta uttrycket, men här är det ett riktigt skitväder!Kram/Ansku

4 kommentarer:

Hilda's handmade sa...

Visst är det härligt att trädgårdssäsongen äntligen har börjat! Måste säga att du har ett underbart hus - bloggen och butiken och webshopen likaså. Hälsningar från Finland!

Tina (http://blogg.skanskabyggvaror.se) sa...

Tror att din trädgård kommer att bli jättevacker. Bilderna är i alla fall jättefina redan nu!

Helena - ullvi32 sa...

Underbar hylla i förra inlägget- med massa fint.
Här är det också skitväder så jag tog ungarna på en liten tripp till ikea :)
Trädgårdsarbete ja, det finns alltid att göra och själv är jag inte den pyssligaste typen med de grönaste fingrarna...Vi har också en massa på önskelistan men det får vi ta "sen"- vilket år som helst nu! :)
Trevlig helg!

♥ Pia... sa...

Hej.. vilken härlig trädgård du verkar ha.. såg de där möblerna från Jysk.. har önskat mej såna solar länge men aldig blivit köpt.. Men jysk.. då var de kanske inte speciellt dyra va?.. Nä nu får de bli en tur till stan tror jag.. Vi har Jössefröjda här idag och mycket som händer.. hoppas bara att vädret håller oxå..ser lite skumt ut!. ha de gött..Kram..Pia