tisdag 18 augusti 2009

Mera loppisfynd


Hej på er,

Här ser ni en del av sommarens loppisfynd. Den större skärbrädan fyndade jag dock redan förra sommaren. Skålen som syns på bilden är en gammal arabia skål och den har mamma fyndat på loppis, eller kirppis som det heter på finska. Resten har jag fyndat under denna sommar. Det har blivit många gamla uppläggningsfat som ni ser :) Försöker hitta någorlunda felfria, men samtidigt är det ju bara charmigt med lite missfärgningar och skavanker... Och de flesta av missfärgningar går faktiskt att få bort. Hittade även 3 st exakt lika mycket gamla handdukar i hellinne. Har köpt in lite linnehanddukar till butiken också. Även två gamla stolar, en pall, en jättestor gammal fruktskål som säkert fungerat som tvättfat, en till spillkum, gamla udda tallrikar, näverkorgar, gammal rakspegel, silverljusstakar, gamla trådkorgar, sänglinne, zinkbaljor med mera.. Ja, jag kan väl konstatera att sommarens loppisskörd har varit mycket bra :)

Jag skulle så gärna vilja ha en liten gammal zinkkar i min butik, men den har jag tyvärr inte lyckats att hitta trots så många loppisbesök.. Även några andra "skatter" letas :) I slutet på vecka 36 bär det iväg igen för en liten biltur till Norrland.. Sambon ska på älgjakt så jag och sonen kanske tar tom en tur över till Finland. Tur att man gillar att bila.. :)

P.S Har ni några tips på härliga loppisar :) mellan Vilhelmina och Haparanda som fortfarande håller öppet i september så dela gärna med er..


Ha det skönt!!

kram från höstiga Hagfors/Ansku

1 kommentar:

Pia sa...

Gud hvilka fina ting du har fyndet! Håber du kommer til at lægge noen af tingene ut for salg i din butik?

Kram fra Pia