fredag 27 mars 2009

Olive - " Peace tree "


Hej igen,
.
I går när vi var till Karlstad var vi även till Plantagen och köpte lite växter / blommor. Köpte ett litet Olivträd då mitt stora olivträd frös i höstas efter att vi glömde det ute. Eller hellre sagt sambon trodde det var skräp och kastade den till "skräphögen" och innan jag lade märke till detta så var det redan för sent. Det nya olivträdet hamnade i en gammal terracottakruka, tycker det gör sig extra fint i den. Det stora trädet var lite svårplacerade så därför ville jag ha ett litet denna gång.

Även en Myrten inhandlades, den femte i sin tur. Har förmåga att ta liv av alla Myrten jag köper. Men jag ger mig inte och provar ännu en gång lyckan med denna underbara växt.. *fniss*. Jag är nog född med tummen mitt i handen vad gäller växter - alla skötselråd är hjärtligt välkomna !! Den fina vita keramikkrukan säljer jag i min butik och kostar 449 kr/st.

Köpte även fina Mårbacka pelargoner, visar dom en annan dag. Känns inte riktigt som rätt timing att visa pelargoner just nu då det har snöat hela dagen. Trist !! Jag tror jag spricker, längtar sååå efter vååååren !!!

Jahh, nu ska jag fortsätta med firma grejor ett tag till. I kväll blir det spinning igen. Det är sååå avkopplande !! Jag är så himla glad att jag har kommit igång med träningen igen ;) Hoppas det spelas "snälla snälla snälla"... den låten tyckte jag inte alls om när jag hörde den första gången - nu är den grymt bra ! !Önskar en underbar helg till er alla !

kram/Ansku

13 kommentarer:

Anonym sa...

Man behöver piggas upp med lite blommor när våren verkar dröja. Jag får vänta tills jag kommer tillbaka från min semester med att inhandla vårblommor. Men då borde det väl ändå vara lite mer vårlikt! Ha en skön helg.
Kram A-S

Ingrid sa...

Olivträd är så fina, jag tror jag ska investera i ett jag med. Mina ser aningens döda ut. I dag kom paketet från dig fram, tack!! Burken var kanonsnygg!

~Livet i byn

Lauras gård sa...

Vilka fina träd! Jag var också till Plantagen i dag, fast i Uppsala, inte såg jag några träd... Jag känner igen det där med att mannen kastar saker han tror är skräp. Jag har lyckats rädda en hel massa i sista stund. Jag ska ut och syna kasen innan den tänds på i valborg... Vi hoppas på vårväder till helgen! Kram Stina

MiaMaria sa...

Hej!

Det är till att ha varit i staden...hoppas att du hade det trevligt....
Här har det också köpts Pelargonier...våren kommer nog när som helst...vilka fina träd du fick tag på vill ju också ha ett Olivträd

HA´en bra helg!
MiaMaria

VITA NYANSER sa...

Vilka fina växter! Jag är oxå sugen på ett olivträd, jättebra tips att åka till plantagen. Myrten är visst svåra, får ju inte torka ut alls. Jag har den som ser nästan likadan ut, myrcia, den kan torka ut och mina har hängt med länge. Jag har svårt med olivträden, måste läsa på lite mer. Lycka till med växterna!

Kram L-L

Älfgärdet sa...

Har inte varit på Plantagen på så länge, ser att jag får ta mig en tur snart, vill gärna ha några Myrten. Så fina!

Jenny sa...

Hej Ansku!
Vad fina växter du köpt!

Gillar din lampa från IKEA oxå:)

Trevlig helg,
kram Jenny

Signe 1 sa...

Ett olivträd står högst på listan nu när vi har flyttat till hus!:-) Det är bara såå fint! Kram Sofia

Lisa Marklund sa...

Olivträd är ju bara så fina...ja myrten också fast jag har aldrig haft en myrten. Köpte pelargoner för ett tag sen...det var värst vad mycket vatten de vill ha...får se hur länge jag klarar att hålla liv i dom.
Kramar Lisa

Vit Romantik sa...

Skam den som ger sig!!:) Ett olivträd ska jag också köpa mig ett i vår, har aldrig ägt något men nu när vi bor i hus så ska jag bara ha ett!! Snygga väggar ni har!! Och så fint du fotar!
Ha en härlig helg!!
kram Johanna

Bygatan sa...

Dina fina blommor är mina favoriter också. Jag har också tagit kål på en myrten, men har en som jag hållt vid liv i 1.5 år. De har fått en lten skvätt vatten v.a. dag och ibland en duschning. Verkar funka på min då iaf!

Sturehofs kruka är så fin..stod och tittade på en idag men köpte den inte, ångrar mig nu när jag såg din fina bild;-)

(är det vinstdragning idag?)

Ha en fortsatt trevlig helg! Kram Lena

charlotte sa...

Skulle själv vilja he en myrten, men den skulle nog inte klara sig länge hos mig tyvärr. Kanske skulle ta sig en tur till trädgårdsbutiken, om inte annat för att försöka lura fram våren.

Vit som snö sa...

Vilka fina köp du gjort! Man vill bara frossa i blommor nu av all vårlängtan.
O den lampan förstår jag att du föll för. Jättesnygg!
Kram Cilla