tisdag 31 mars 2009

Mårbacka


Hej på er,
.
Det ända vårtecken som finns hemma hos oss är några ljuvliga Mårbacka pelargoner och pärlhyacinter inomhus.. Ute är det fortfarande vitt! Trist! Jag köpte två av den riktig stora sorten av Mårbacka - om jag lyckas att hålla i liv dom så ska dom bli riktigt fina och stora! Det var en erfaren 85 åring som hade odlat pelargonerna så jag har höga förväntningar ! *fniss* I somras köpte jag även en Mårbacka på stam, tanken var att övervintra den, men pga platsbrist kastade jag den plus dom alla vanliga pelargoner och nu ångrar jag mig skarpt. I år ska jag spara allihopa har jag bestämmt mig !!
.
Snart bär det av till Sälen för en liten semester med goda vänner! Och när vi kommer hem vill jag ha vår !!! Då får det vara nog med vinter!
.
Ha det så gott så länge !
.

kraaam/Ansku

15 kommentarer:

Lisbeth sa...

Åhh, min favorit bland pelargoner... Mårbacka är det något nostalgiskt över. Det brukar bli i mina fönster, men törs inte riktigt ännu då är de väl döa innan sommaren...
Vad fint du har det!!
En ny stor inspirationskälla är du och din blogg.
Ha en skön resa till Sälen.
En idag solig hälsning!
Lisbeth

Signe 1 sa...

Åhh Mårbacka är ju så ljuvliga, har sånna i sovrumsfönstren!:-) Håller med dig, nu får det fasiken ta och bli vår!! Man är rätt less på vinter o kyla nu! Ha en fin dag, Kram Sofia

Erika i Villa Lilja sa...

Jag har ännu inte riktigt föstått tjusningen med pelargoner, men en vacker dag ska jag säkert lyckas...
Din Mårbacka är superfin, jag kanske skulle börja med en sådan.
Ha en trevlig semester och en skön dag/Erika

Lauras gård sa...

Jag älskar också pelargoner. Jag har tre Mårbacka i köksfönstret. Dom är så söta. Sälen låte inte helt fel. Vi har nu äntligen blivit av med snön. Bara små fläckar kvar. Jag vill också ha VÅR! Kram Stina

Vårt lilla hem sa...

Pelargoner är ju för härliga! Så fina och doftar ljuvligt.

Här i Småland har nästan all snö smält bort och det var 13 grader varmt i dag, jag anar våren runt knuten! Hoppas den kommer till er snart också!

Ha det fint i Sälen!

KRAM, Jenny

Synka mig sa...

Min favorit!
kram Malin

Vit Romantik sa...

Visst är den fin Mårbackan! Mina växte som ogräs när jag ställde ut dem förra året, så fina! Men något hände och de fick tusen flugor på sig för någon månad sedan så det var bara att slänga:( Men gör ett nytt försök i år!

Ha en härlig resa till sälen!
Mvh Johanna

Unknown sa...

Älskar pelargonier, speciellt de gamla sorterna. Kan inte tänka mig en sommar utan Mårbacka i köksfönstrena. Har övervintrat mina i år, få se om de orkar komma igen, de blev lite ledsna nu i slut av vintern.
Kram Maria

Hanna & Hugo sa...

Mårbacka pelagoner är den absolut vackraste, skulle spara mina från förra året men glömde kvar dem på inglasade altanen så det var bara att kasta dem... Klantigt ;)
Ska försöka spara dem i år & inte glöma dem.

Ha en fortsatt skön vecka
Kramar Maria

Anonym sa...

Hejsan hoppsan! Nu har jag en liten hjärtlig tävling i min blogg. Kika gärna in :-)

Kram!

Lisa Marklund sa...

Jag köpte mig tre pelargoner för ett tag sen, engelska Mona Lisa Weiss heter dom. Hur fina som helst men attans med vatten de behöver...vet inte om jag klarar att hålla dom levande men hoppas gör jag.
Ha en skön semester
Kram Lisa

Villa nöystu sa...

Jag älskar mårbacka, tycker att de är de vackraste av alla pelagoner. Förra året lyckades jag dock inte få tag på någon så jag hoppas på bättre lycka i år.
Jag är också så fasligt less på att det inte kan bli vår på riktigt.
Hoppas du får en fantastisk semester.
Hälsn från Petra

Maria renoverar sa...

Hej!
Härligt med pelargoner - och jag älskar mårbacka.
Jag tror våren har kommit...
Kram MARIA

Millas hem sa...

Mårbackan är min favorit!
Gillar din spegelbild också nedan!:)

Kram Camilla

Marits vita skrin sa...

Jag tycker jätte mycket om både din blogg och din butik.

Tack för din goa kommentar hos mig, jag blev jätte glad.

Kram kram