söndag 1 mars 2009

" Franska stämningar "
Hela lördagen har vi slitit med vardagsrummet så idag visar jag några glimtar därifrån. Vi testade att måla fiskbensparketten till mångas förtvivlan. Det blev ganska så slät yta och det var svårt att få färgen jämn. Golvet var lackat förrut och vi bara slipade ytan före målning med fint sandpapper så golvet är nog inte så tåligt. MEN nu har jag verkligen möjlighet att känna efter om jag vill ha golvet vitt. Det ligger faktiskt gammalt trägolv under parketten i vardagsrum och matrum (lika som vi tagit fram överallt annars i huset) och vi funderar på att ta fram det gamla trägolvet alt att sätta nytt golv med bredare plankor. Det är så klart mycket finare med målat trägolv då det är mycket mer liv i det.

Vi har tagit fram den gamla plankväggen i ett hörn som sedan målats vitt. Och ena hörnet står den ståttliga kakelugnen *fniss*. Visst blev det lite som fransk stämning över det hela..
.
Rummet ska fungera som sällskapsrum. Ett rum för njutning, en lugn stund framför kakelugnen med en kopp varm choklad eller bara sitta och läsa en bok. Vitt är väl avkopplande, hihi..


kram/Ansku

9 kommentarer:

VITA NYANSER sa...

Helt underbart fint!!! Jag gillar verkligen rummet, helt i min smak. Vad kul för er att ha så fint!!!
Kram L-L

My home is my Castle sa...

Helt nydelig rom....
Jeg har alltid ønsket meg en sånn kakkelovn.. Skikkelig lekker :))

Ha en fin dag
Klem,Kari

Jenny sa...

Hej Ansku!
Vad fint ni har det hemma hos er!
kakelugnen är jättefin, och skåpen..ljuvliga:)

ha en bra kommande vecka,
kram Jenny

In my house sa...

Hej,,,, slank in här av en slump.... MEN så fint,,,, vi donar typ med samma saker märker jag... tae ta fram gamla träväggar "som ä så fint"
Jättehärligt rum,

Kram josse

Zun sa...

Vilket härligt fint skåp som stoltserar i vardagsrummet!

Ni var modiga - och gjorde helt rätt - som målade fiskbensparketten. Vi kräks över vår parkett varje dag (bildligt talat;-) och nu gav du mig inspiration för att stå ut fram till vår renovering av nedervåningen.

Ha det gott!
/Zun

Unknown sa...

Helt fantastiskt rum!! Så fint ní har hemma. Ni gjorde helt rätt i att måla parketten
Ha en fin dag i snövädret
Kram Maria

Bygatan sa...

Håller absolut med om fransk stämning! Vi tog bort vår fiskbensparkett och målade trägolvet under...till mångas förtvivlan! Men vi är helnöjda!

Ha det bra, kram Lena

Signe 1 sa...

Viken fin blogg du har! Har även handlat i din närbutik!:-) Har precis börjat blogga om vårt husbygge o min stora passion, inredning. Kika gärna in där! Ha en fin dag! Sofia
http://signe-1.blogspot.com

Lisa Marklund sa...

Det blev jättesnyggt med vitt golv, blir ännu finare närni sen tar fram det gamla trägolvet under :-). Vad är det med folk och parkettgolv, jag kan inte riktigt se det snygga i parkett....tusen gånger vackrare med gammalt genuint trägolv som gärna får vara vitt eller ljusgrått :-)
Kram Lisa