söndag 21 februari 2010

Vit ranunkel

.

Hej på er,
.
I fredags var jag och köpte en underbar vit ranunkel som hamnade i en gammal grön flaska med porslinlock. Dessa flaskor är sååå fina och dessutom är färgen ju vårens/sommarens "innefärg" :). Har flera likadana flaskor som jag spanat efter på loppisar under de senaste åren. Här i våran trakter får man betala 10-30 kr per st. Åååå vad jag längtar att få åka till sommarens loppisar, i vår lilla kommun är inte loppisutbud så bra så här under vinterhalvåret.
.
Inte mycket vårtecken för övrigt. I går var det en riktig "stanna-inne-dag", blåsigt snöväder precis hela dagen. På förmiddagen åkte vi till mina svärföräldrar som bor ca 3 kilometer från oss. På kvällen tog vi en lite mindre "skogsväg" hem och hamnade i diket - det var så mycket snö att det var nästan omöjligt att se vart vägen går. Det var en mjuk landning, men vi fick kalla hjälp att få oss ur iaf =) och det fortsätter med snöandet så i dag får det bli en mysdag hemma istället!
.
Själv längtar jag efter vår och "friskhet". Har inte riktigt hållit mig frisk under det här året :( Vi har kommit bara till februari och jag har redan ätit tre gånger penicillin mot halsfluss. Just nu har jag gastrit samt sen torsdags en rejäl förkylning med feber, den andra förkylningen i år. Jag tror bestämt att det är "stressen" som har satt sina spår. Man är ju mer mottaglig mot förkylningar och "stressmage" som jag har.. ändå är jag ingen människa som stressar, det har varit ett turbulent år och blivit nog lite för mycket av allt helt enkelt.. men nog om detta!
.
Nu ska jag elda lite i kakelugnen och ta mig en kopp varm oboy, mumma! Får se när killarna i familjen vaknar till livet..
.
Ha en riktig härlig söndag!
.
PS. Ni har väl inte missat att Lantliv kommer ut även med en mat & vin tidning, första numret kommer den 23:e mars. Den tidningen ska jag absolut prenumerera med stora förhoppningar =)
.
.
Kram från mig/Ansku

5 kommentarer:

Malin - Ebbas änglar sa...

Men fy vilken otur du haft Ansku, med sjukdom/förkylningar. Hoppas du kryar på dig snart =)

Så enkelt men vackert med den vita ranunkeln i flaskan. Det är sådana små ögongodisar som förgyller vardagen ",

Hoppas du blev nöjd med tavlorna.

Krya på dig!
Kram Malin

Hem och Harmoni Marie sa...

Hoppas du får ett bättre år framöver än starten på 2010.

Ha det gott och ta det lugnt i snön!
Kram Marie

Tessi sa...

D var nydelig<3<3

Tessi:)

VITA NYANSER sa...

ÅH, vilka UNDERBARA bilder!!! Ja, visst säger kroppen ifrån. Du verkar ha tänkt till och verkar ha dragit ner på tempot, klokt!

Sköt om dig!¨
Kram L-L

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Hej!

Ja, visst ädet läckert med en ranucel, det ger allt lite hopp trots kaoset utanför fönstret.

Vill absolut inte skrämma dig på nåt sätt, men har du slutat med Camebridge-kuren? Jag vet flera som har blivit sjuka (olika symptom) när det ätit sopporna. Är man stressad eller sliten så är det bästa att äta ordentligt, motionera, och göra det man tycker är trevligt. Hoppas verkligen att du frisknar till snart!

Stor kram//Lina