måndag 20 juni 2011

Sockerärtor som växer så fint vid kökslandet.

Blev nästan ingen salladslök då katten hann vara där o förstöra (sådde dock mer under helgen). I år köpte jag två svarta stockrosor samt en vit fingerborgsblomma som även dom planterades i en pallkrage tillsammans med ett vitt löjtnanshjärta.


Tyvärr fick vi jordloppor på rädisar och ruccola sallad så dom tog jag bort. Än så länge har bara 4 av 20 luktärtor kommit upp.. Luktärtor sådde jag både i en stor kruka samt lite i en pallkrage. I pallkragarna finns även isbergssallad, mynta, lavendel, timjam, rosmarin och citronmeliss. På andra sidan i de "gamla pallkragarna" finns jordgubbar, pionvallmo, lavendel, oregano samt gräslök. Måste även så persilja och ev dill för dem har jag glömt bort.

Lite kryddor i gamla lerkrukor vid soldäcket.

Löjtnanshjärta vid rabatten har växt rejält sedan förra sommaren.

Ännu ett sittgrupp, här med två Guteforms Slite stolar samt ett gammalt trädgårdsbord.
God morgon!


Ovan lite trädgårdsglimtar som togs under gårdagen. Vädret var väldigt växlande, men däremot verkar det bli ett strålande väder idag, och det gills !


Jag gillar när det finns flera sittplatser/grupper placerade utomhus. Dessutom är cafémöblerna och däckstolar lätta att flytta runt efter solen.. Skönt när man har flera platser att välja mellan :). Vill gärna ha kryddor och pelargoner i krukor, så att dom lätt kan flyttas runt också om man så vill. Då kan man även lätt ta med kryddkrukorna in och ställa tex på vedspisen..


PS. Det var så skönt med spinning i fredags efter ett låååångt uppehåll. Igår kväll var jag och styrketränade, och det kändes oxå så himla gott! Innan dess blev vi bjuden på riktigt goda hembakade bullar hos grannen :)). Så kan konstatera att jag är igång med träningen, men godisätandet fortsätter ..


Ha en härlig dag!


Kram/Ansku

1 kommentar:

Madame Edith sa...

Härliga bilder. Kram/M