måndag 6 juni 2011

Ljuva sommardagar !

Gamla vackert patinerade lerkrukor.

Nymålade cafémöbler. På bordet en chokladblomma i en gammal lerkruka.

Ett säkert tecken på sommaren - "flip flop ränder" på fötterna :D


En rabatt avgränsad med gamla tegel. Här finns vitt löjtnanshjärta, vit storklocka, rosa stjärnflocka, tovsippa, jätterams, vit & rosa pion.

En ny "trappa" utanför butiken.

En plats för njutning nära kökslandet.

Kökslandet.

Ett litet soldäck vid ena långsidan av huset(vid butiksingången), vilket Olof snickrade ihop i lördags. Oglaserade Sturehofs krukor som syns på bilden finns att köpa i min butik, sååå vackra!

En liten glimt av min nya fina torkställning som Olof snickrade häromdagen (Den gamla torkställningen från Edblad & Co sparas att ha vid framtida sommarstuga :)).Hej på er därute !


Vilken underbar långhelg, jag njuter av den härliga sommarvärmen ! Hoppas ni har också haft det riktigt härligt ?!


Vi har både hunnit koppla av och fått gjort mycket. Pyssel & småbygge utomhus, rensning av rabatter, plantering, några loppisbesök, besöka "Gustavadagarna", träffa sambos mormor, umgås med grannar, grillning.


Ena delen av trädgården börjar sakta men säkert ta form (bilder ovan). Det är så kul när man äntligen har lite mer tid att fixa i trädgården. På denna sida kommer även blivande växthus placeras. Lite mer om mina odlingar en annan dag (det blev faktiskt mer än jag hade tänkt från början och riktigt roligt är det :D).


På andra sidan av huset har vi en uteplats med gammaldags utemöbler från Brafab. Där bredvid har jag för två år sedan planterat klätterrosor mot en armeringsjärn samt flera syrener för att skapa lite insynsskydd. De andra rosorna har växit så dåligt så i år planterade jag där även en honungsros som jag hoppas "klättrar" fort :). Till veckan blir det ännu en sväng till handelsträdgården och en humle får följa med hem..Kram/Ansku

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gokväll i stugan! Va fint du gjort i trädgårn, och mysigt trädäck ni har gjort. Håller med om att Sturehofs krukor i terracotta är vackra,blir sugen att köpa mig några stycken. Ha en skön kväll,Rita

Jansson bygger hus sa...

Så fin hage!! Mange fine uterom, likte blomsterbedet med tegelsten veldig godt! Også tror jeg vi har likt tørkestativ!?! :) Ha det godt! Hilsen Elin