torsdag 22 mars 2012

Odlardrömmar


Trädgårdsglimtar mars 2012

 
Heeeej!

Vilken härlig dag vi hade igår, +14 grader med massa sol - helt galet vad underbart :) !

Vårsol & fågelkvittar, då väcks odlardrömmar till liv.. Det flesta frön är redan inköpta och jag längtar såååå att få sätta fingrarna i jorden! Längtar att besöka handelsträdgården en vacker junidag :) Det är så fantastiskt kul med trädgård! Det går sakta, men det går åt rätt håll iallafall :D I går satt jag ute, njöt av vårsolen och bara drömde! Och tittade när min goa Oliver hoppade på stutsmattan och morfar krattade massa löv.. Inspekterade mina förra årets odlingar, och konstaterade snabbt att myntan har spridit i hela pallkragen. Myntan ska jag gräva bort och plantera först i en hink med hål så att den inte ska växa ÖVERALLT!

 
Planer för iår:

* Köksträdgård ska utökas med två pallkragar med ett grusparti mellan.

* En eller två nya blomsterrabatter (två sortens perenner till en rabatt är beställt och plats bestämt).

* Sommarblommor ska planteras i zinkbaljor (köpte mina zinkbaljor för flera år sedan för en billig peng - numera är gamla zinkbaljor oftast dyra tycker jag!).

* Färska kryddor i terracottakrukor.

* Torkställning ska målas vitt.

* Och sen hoppas jag innerligt att min dröm sedan många år tillbaks skulle äntligen bli sann - ett växthus/lusthus av gamla fönster. Jag tänker mig även ev en liten trädgårdsboa i anslutning till växthus (där gräsklippare och trädgårdsredskap kan gömmas).

* Påbörja med staket & grindar runt tomten.

Det var mina planer.. sen får vi se vad vi hinner med!

Soligt idag också, så det blir att vara ute och njuta igen.. Är ju fortfarande skjukskriven r/t operationen, så nu har jag "lov" att ta det lugnt bara :))

Hoppas ni får en fin torsdag!

Kram/Ansku

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hello, comfortable in your garden! I was just dreaming about it ...

mariasvitabo sa...

Vad härligt med sommarplaner! Det är så fint att odla i pallkragar! Här lär det dess värre inte bli så mycket odling. Utbyggnad (igen...)och en ettåring gör det lite svårt. Har en pallkrage som ska målas röd, hoppas hinna med att odla lite i den! Skulle också någon dag vilja ha ett växthus!Krya på dig!

Kram Maria

Beas sa...

Vilka fina planer du har där. Vi ska måla lite staket och odla i våra pallkragar vi med. Drömmer också om ett litet växthus, men det tror jag inte blir i år.

Kram Bea

Everyday living etc. sa...

Hej, vilken mysig blogg du har, och många bra planer för trädgården! :) Trädgårdsplaner, som än så länge legat på is, börjar även gro inne i huvudet på mig. Härligt med vår! :)

Önskar dig en fortsatt härlig dag!

Kram //Linnéa