måndag 3 januari 2011

Tredje gången gillt !?antik vitmålad järnsäng (=gammal sjukhussäng), vita väggar och tak, ljusgrått trägolv, kudde Soul of Himla, somrig kuddfodral Lexington, överkast Himla/Gant, pläd Day Home, korg under sängen Pentik, fårskinn köpt på Mårbacka julmarknad, blomkruka Sturehofs krukmakeri

.
Hej på er,

.
Nytt år, nya möjligheter :) ! Hoppas på friskhet framföraltt!!
.
Efter mycket momenter blev golvet i lillrummet till slut ljusgrått. Får se om vi behåller det eller om det kanske bli vitt framöver :). Ett litet tag till får lillrummet agera som gästrum, men så småningom ska det inredas till en barnkammare. Det bli intressant med enbart 7 kvadrat.. Jag tänker få plats med en barnsäng, en liten barnbyrå, litet bord med stol samt ett klädskåp.. Nu gäller det bara att hitta passande möbler :D
.
Tänkte dela med mig "golvhistorian"! Gör absolut inte som vi gjorde med golvet :)! Sambon lade ett nytt färdigbehandlat trägolv till rummet, som jag aldrig blev riktigt nöjd med - tyckte det skilde sig för mycket för de gamla trägolven som vi har annars, samt att färgen i sig skiftade väldigt. Då tänkte jag prova att olja om golvet. Visst färgen blev hyfsat, men golvet blev övermättat och mycket halkigt! Nästa steg: köpte pärlgrå linoljefärg då det enligt säljaren skulle gå att måla oljat golv med linoljefärg. Då fick sambon uppgift att måla(kunde ju inte måla själv med linoljefärg pga graviditet). Vilket visade sig vara ett miss, resultatet blev urdålig - färgen fastnade inte ordentligt samt alla repor som hunnit komma efter oljningen syntes väldigt tydligt. Då bestämde jag mig att prova och måla golvet med Hagmans vattenburen ljusgrå golvfärg, samma färg som vi ca två-tre år sedan målade golvet i skafferiet samt källartrappan. Vi hade ju ingenting att förlora! Resultatet blev bra, nu återstår det att se om det håller! Har läst att det kan bli bubblor efter ett tag om man målar över linoljfärgen med en annan färg. Det hela kanske slutar med att vi får slipa golvet och behandla på nytt til slut..
å
.
Tänk vilken tur jag hade igår, vann nämligen bloggtävlingen hos Madde på Lindgården :) !! Blev så glad när jag läste mailen och insåg att jag vunnit en vacker emaljskylt!! Det behövs faktiskt lite glädje nu, när man går här som höggravid med svullna ben och foglossning - så det kunde inte vara bättre timing :D Kanske blir det en ny finare nummerskylt till huset :)
.
Nu ska det kokas gröt åt Oliver och mig. Ska lämna lillprinsen på dagis och själv ska jag till barnmorskan lite senare. Börjar faktiskt bli lite nervös för framtida förlossning..
.
Ha en bra dag!
.
Kram/Ansku

7 kommentarer:

Malin sa...

det blev ju fint på bilden iallafall, hoppas att det håller.
När kommer bebisen? Jag ska ha runt 1:a mars och kommer att knöla in vagga och skötbord i vår kombinerade målarstudio/kontor/garderob - stackars barn. Hoppas att vi hittar drömhuset snart så inte ungen får framtida men och trauma för livet.

Industri house sa...

Underbart fint rum! Vi målade nyss grått på plankgolvet i vår stora dotters rum,vi blev helnöjda! Men vi har vitt i ett annat sovrum,det är svårt det där att bestämma sig för valet av färg.Hoppas färgen häller bra för er nu.Du har ett helt underbart fint hem! Kram jessica.

Puumuli sa...

Hejsan Ansku och hälsningar från Tampere! Har inte tidigare besökt din fina blogg men jag kommer att följa den i fortsättningen. :-)

Kram från Sari/Puumuli

Hanna sa...

Hej! Jag tänkte passa på att önska gott nytt år och tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se. Där kan du läsa om mitt 2010, mina senaste shoppingfynd, se mina senaste tavlor osv.. Ha en trevlig kväll!

LOPPISLIV sa...

Skam den som ger sig heter det ju :-)) Och fint som snus blev det med det gråa golvet. Jag drömmer just nu om fler vita golv här hemma, älskar hur ditt hem ser ut med den vita basen, och den avskalade inredningsstilen, så himla snyggt!!! Kram Paula

vitadrömmarobusigabarn sa...

Hej så vitt o vackert du har det så fint Önskar en mysig trettondagsafton kram Tina

Ljusa Rum sa...

Oj vad fint du har det! Vilken inspirerande blogg! Ville bara lämna ett litet avtryck och berömma dig, du har det verkligen fint och bilderna är fantastiska! Kram/Veronica