tisdag 13 juli 2010

Lillrummet !
Bild från lillrummet mot hallen - tyvärr har det här varit en vanlig syn i hallen alldeless för ofta - uppfylld med renoveringsgrejor och allmänt skräp :). Första dörren till höger är till badrum och dörren som är öppen till vårt sovrum.
.
.
Hej på er,
.
I dag vaknade vi med åskväder och därmed jag med huvudvärken oxå :(
.
Lillrumsrenovering pågår! Snart är det klart :D Äntligen, som jag har längtat.. Det blir en härlig mix ! Vi har sparat 2 st originalväggar med stående plankor. En vägg är liggande brädor och resterande = en vinkelvägg samt ovanför dörröppningen tapet. Sambon gjorde en så fin blomhylla oxå :) Den tidigare var för smal tyckte jag, vill ju kunna ställa "ordentliga" blomkrukor där. Det ända felet var att järnsängen får inte plats där som det var planerat pga blomhyllan ;( Rummet är endast 7 kvadrat..
.
Har även beställt en sååå fin strömbrytare med vred :D.
Vardagsrum/matrum fungerar för närvarande som byggplats, där håller vi på å målar de gamla listorna som först har slipats och spacklats såklart. Vi har återanvänd de gamla golvlistorna oxå, även om det nu fanns två olika modeller - tyckte bara det är lite charmigt.. Även hunden Elmer skymtar på bilderna. Om inte katten är med så då är hunden med :D
Här ser ni en glimt av den gamla järnsängen = en gammal sjukhussäng, vad passar bättre hos en sjuksköterska :D Sängen ska lämnas in för blästríng och sen ska den bli vit! Nytt överkast är inköpt och nya kuddar ska införskaffas från min butik.
..
Ett tag hade vi planer att ha arbetsrum i lillrummet, men vi har bestämt att ha arbetshörna i övre hallen i stället. Lillrummet får agera som gästrum än så länge.. kanske blir det framtida barnrum.
.
PS. Ibland får jag frågor om det är okej att maila/kommentera på finska. Vill bara säga att klart det är okej. Mitt modersmål är finska :) Som ni säkert märker här oxå med flera små skrivfel..

Ha det skönt!

Kram/Ansku5 kommentarer:

Frode sa...

Vilket fint hem I har!
Jeg måste frga, den ljuvliga randiga tapeten - er det den med ljusgrå eller ljusblå ränder?

KRAM Pia

Pia sa...

Hov - det var noget fel med min google konto - jeg prøver igen:-)

Vilket fint hem I har!
Jeg måste fråga, den ljuvliga randiga tapeten - er det den med ljusgrå eller ljusblå ränder?

KRAM Pia

Anonym sa...

Niin Harmoonisen kaunista Ansku!!!

Voiko nettipuodistasi tilata enää vai pidätkö ainoastaan puutarhapuotia?

Lämmintä kesää sinulle.
Kiitos inspiroivivista kuvista.

Terkkuja, Kirsi Naantalista

Tierlantijn sa...

Unfortunately I understand the text to the pictures...;) but I do think this is an area that will undergo a metamorphosis?! I'm looking forward to the result. Always great the before and after results!

Best wishes! Ilona

Tessi sa...

nå bare dør jeg litt av missunnelse! Jeg har såååå utrolig lyst på en slik flott svenske ovn!! Å så heldigdu er! Du har et fantastisk vakkert hjem!!

x tessi :)

tessi-la-la-land.blogspot.com/