fredag 18 september 2009

Plommon samt ett enkelt pajrecept

Hej på er,

Vi har ett gammalt plommonträd i trädgården som ger rejält med plommon. Oliver och jag plockade det första plommonen idag. Vi har även hunnit med att baka en blåbär/rödvinbärpaj medan vi väntade att sambon ska komma hem. För övrigt är rabarber/jordgubbspaj en av mina absoluta favoriter. Mums så gott! Jag har en väldigt enkel recept som jag tänkte dela med er. Receptet har jag fått av min granne Lena och den används flitigt :)

Pajrecept:

3 dl mjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

125 g smält margarin

-> blanda ingredienser samman i en bakskål

Lägg valfria bär på botten i en pajform. Smula degen över. Gratinera i ugnen ca 15 min i 200 grader. Servera med vispgrädde eller vaniljvisp.


Önskar alla en härlig helg! Själv ska jag jobba hela helgen.


Kram/Ansku

6 kommentarer:

sara på hedepipan sa...

MMM...
Gott, jordgubbs och rabarber paj låter underbart.
Önska ja hade mer frukt träd.
Kramar från sara

♥ Affi ♥ sa...

Smarrigt!
Hallon och rabarber är min favorit. Men då har jag ju inte provat med jordgubbar ...

Pia sa...

Den der pajen har jeg også lavet et par ganger med æbler og chokladbiter - det smaker supergodt (chokladbitarna skal blandas ind i degen som smuldras over:-)

Kram Pia

Ylva sa...

Åh det låter vansinnigt gott!

Jolies mamma sa...

Gomorron! Jag försöka baka pajen, den ser ju hur go ut som helst. Jag var in på bloggen, Hvidt å där har du fått fin reklam. Kram Mona

Jenni - Snickarsbacken sa...

Ser smarrigt ut det där! Låter som ni haft en kiva resa! Och sängen i förra inlägget - hmmmm! Ser underbar ut! Kram och trevlig söndag! Jenni