lördag 12 september 2009

Hälsning från Norrland..


Hej på er,

En liten semesterhälsning :) Vi befinner oss i Norrland. I dag blir det några gamla bilder jag hittade från datorn, bl.a en bild på katten som jag längtar efter fast jag vet att gammel farmor tar väl hand om honom.. Även en bild på älsklingsfotöljen med sommarvind. I den har jag suttit och blättrat mååååånga inspirerande tidningar & böcker..

Vi har haft en underbar vecka i lugn miljö. Kära mamma och pappa var oxå här två dagar och hade med sig finsk korv, mums. Vi hann bland annat att plocka lingon och koka lingonsylt. Hittade även lite blåbär och så plockade jag rödvinbär och gjorde en jättego paj. Lillkillen fick även öva finska lite extra med mommo och morfar.. och pappa och jag spelade kort så klart.

I måndags började älgjakten här och som tur så lyckades sambon att skjuta en tjur :) Inget fel att ha lite älgkött i frysen, fniss. I tisdags var jag och lillkrabatten till Lycksele djurpark. Vi hade en jättemysig dag tillsammans.

Sist visar jag en glimt av tvättsetet jag hittade på en loppis i fjol sommar.. kannan är sååå fin att ha blommor i. Ska plocka rönnbärs kvistar och ha i den när vi kommer hem :)




Nu är jag laddad med inspiration inför hösten och vinter. Och har redan börjat längta till Jul. Det är så härligt just med hösten med tanke på all planering inför julen.. har faktiskt handlat redan 6 julklappar, fniss.

Nu ska jag tända brasan.. och njuta av tillvaron! I morgon återvänder vi hem !

Önskar er en härlig helg !!

PS. ni får ha överseende att kudden bredvid katten saknar kuddfodral vid fototillfället.. :)


Kram Ansku

5 kommentarer:

Tyra sa...

Mmmmm-lingonsylt-eller tyttebærsyltetøy som vi sier i Norge, og elgkjøtt...Yammmmi;0))
Det beste med høsten er foruten alle fargene i naturen og den rene, klare luften, nettop det å kunne plukke av markens grøde.
Og den pusen var så vakker! Har lyst på en hellig birma,syntes de er utrolig vakre, men det får velholde med de to villstyringene av noen gatemixer jeg har.

Ha en fortsatt deilig helg!
Kram Cathrine

VITA NYANSER sa...

Ha det jättebra! synd att du missade Helena Skarp, men så har du ju pengarna kvar i stället = ).

Kram L-L

becca sa...

Oj är ni "runt" Lycksele och jagar på er semester, jag kommer där ifrån så vi har en liten stuga i skogarna där, djurparken är ju kul!

Ha det bra, och kör försiktigt.
Kram Rebecca.

sara på hedepipan sa...

Jag förstår att du är laddad för hösten, du verkar haft det bra.
lycka till kram sara

Jenny sa...

Hej Ansku!
Låter som ni haft det mysigt i Norrland! Mmm låter gott med finsk makkaraa:)

Vad fin er katt är!

Ha en jättebra kommande vecka,

Kram Jenny