lördag 7 juli 2012

Danmark sommaren 2012


Plånbok, läppglans & kudde är ett måste att ha med på resan!


Våran stora kille som börjar "nollan" till hösten.


Vi hann med att kolla även lilla havsfrun :) 


Vi såg massor med finfina båtar (gamla som nya)  vid båtturen i kanalen! 


Nyhavn är så vacker!


Heeeej!

Här kommer en liten Danmark rapport! Vi bilade först till Helsingborg och tog över färjan till Helsingör där vi sov över på hotel. Våran resa började inte på bästa möjliga sätt. Vi blev försenade att åka då tvätten hade inte torkat + att jag har en tendens att alltid vara sen att åka iväg, tyvärr :( .. så jag missade Magasin36 i Höganäs samt kom en kvart försent till en inredningsbutik i Helsingör, suuurt. Efter att vi checkat in på hotellet skulle vi in till stan för att äta god mat. Vi hann inte ens parkera bil innan Alvar kräktes ner hela sig och bilstolen. Det hela slutade med att jag och lillen fick återvända till hotellet medans Oliver & pappsen köpte hämtpizza, en goood sådan som tur är :) Väl framme på hotellet upptäckte jag en gynnande ögoninflammation på Oliver. Senare under resan fick vi besöka sjukstugan för att få behandling mot Olivers ögoninflammation.

Dag 2 fortsatte vi mot Billund där vi mötte min finfina familj (mamma & pappa samt min bror med familj). Som Oliver hade längtat och räknat ner dagar för att få träffa/umgås med sina kusiner! Det blev ett besök på Lalandia vattenland för halva styrkan. Dag 3 besökte vi Legoland, som var verkligen att rekommendera - Åååå vad jag ääääälskar alla atraktioner, barnsinnet kommer verkligen fram då :D !!!

Dag 4 åkte vi till vackra Köpenhamn och var där ända fram till söndagskväll när det var dags för oss att åka hem. Vi bodde på hotell Tivoli - fin hotel, men dyrt. Vi hann med Ströget, smågatorna i närheten till Ströget (vilka jag uppskattar mer med alla små mysiga butiker), mysiga Tivoli x2, guidad båttur "Canal tours" samt att vi tog en promenad vid stranden till lilla havsfrun. Nöjda, men trötta var vi väl hemma natten till måndag.

Vi hade otur med vår Tivoli besök på fredags kväll. Vi hann inte var inne alls länge när det började spöregna. Och typ en kvart innan hade min bror vart och köpt åkband till alla barn :( Vi skaffade oss engångsregnjackor, men det var SÅÅ blöt att det var bara att häva sig mot hotellet. Måste dock vara det bästa raggtipset ever - så många snygga killar som kom och klappa på axlar och fråga vart jag köpt "regnjackan", hahahaaa :D För övrigt hade vi tur med vädret!

Blev inte så mycket inredning denna gång. Underbara Honning & Flora hade sommarstängt. Soster Flora försökte jag besöka, men den butiken fanns inte kvar (annars är jag blind!). Lite synd fakiskt, har besökt butiken tidigare och den var ju såååå mysig!

Nästa gång får ni se var jag shoppade :)


Kram/Ansku

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei!
Danmark er et herlig land å feriere i:)
Masse flott for stor og små:) herlige bilder!
Kos dere masse og fortsatt god ferie!

Klem Merete