torsdag 6 oktober 2011

Balkong och planerHuset utvändigt hösten 2011Hej på er!

Ovan lite bilder på éntren i vårt lilla hus! Balkongen är nybyggd. Sambons kompis R som är snickare hjälpte till med balkongen. TACK snälla! Blev riktigt fin tycker jag. Det enkla är ju oftast det vackraste :)

Verandabygge pågår! Förra helgen fick Olof göra om lite, och innan dess har det stått stilla. Planen från början var att ha tre eller fyra spröjsade fönster till farstun. I somras fick vi tag på ett gammalt spröjsat fönster (precis lika som vi har i vårt kök och sovrum). Pengarna som styr denna gången helt enkelt.


Dörrtankar och hallplaner
.
Från första början när vi köpte huset drömde jag om dubbeldörrar, men huset är "felvänt" och det blir lite konstigt med infarten om vi skulle flytta dörren rakt ut enligt bilderna. Det får duga med en enkeldörr på kortsidan. En vit dörr, helträ eller med ett spröjsat fönster upptill. Längtar sååå!!! Tänk så fint att bara ställa en enkel grans mot den vita dörren. 

Det blir riktigt skönt att få en större och framförallt mer praktisk hall. Klinkers på golvet och golvvärme. Vita väggar och tak, råspont alt panel. En inbyggd bänk. Vi har kvar ett par gamla mörkbruna dubbeldörrar. Får se om vi sätter dom mellan verandan och nuvarande lilla hallen eller om det får vara öppet.

Övriga planer utvändigt
.
Taket ska bytas och huset målas (med en nymålad balkong syns det ännu tydligare), en trätrappa byggas vid ingången. Förhoppningsvis nästa sommarens projekt. Sambon vill måla huset vitt. Själv tycker jag att även det ljusgula passar finfint i vårt hus.


Kram/Ansku

3 kommentarer:

Marits vita skrin sa...

Låte som om det kommer att bli alldeles underbart.
Jag tycker Alvar är sååå lik storebror :-)

Kram på dig
Marit

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Ja, precis, det vita på fasaden är äggskal! Vi ville ha en liten brytning!

Viiilka söta barn ni har!!
Kram och tack för att du tittar in!!

VITA NYANSER sa...

Superfint! Det påminner jättemycket om vårt förra hus!

Kram L-L