onsdag 16 februari 2011

Köksplaner


.
Hej på er,
.
Detta Gorenje kylskåp är jag nästintill kär i. Det är som ett smycke i vårt lilla kök =) !
.
I allra början redan länge innan vi köpte hus drömde jag om en creméfärgad Smeg. Det blev aldrig av när vi renoverade köket, som var det första vi gjorde om när vi köpte huset. I oktober kom mina kära föräldrar hit med sig en Gorenje, vilket var en tidig julklapp till hela familjen =) ! Lyckan var enorm!!

Köksrenovering visade sig vara en svår process planeringsmässigt för att få det lilla köket någorlunda praktiskt. Det saker som vi absolut ville ha med oss var en vedspis, porslindiskho samt gammaldags blandare. Köket skulle vara lantligt, men ändå funktionellt. Vi lyckades så där och planerar faktiskt att göra om köket så småningom :) Sambon som är familjens matlagare vill göra om köket totalt till ett större kök! I praktiken byter då matrum och tv-rum plats med varandra.. Själv skulle jag nöja mig med lite mindre ändringar :) Det vi ska göra så länge är att sänka diskmaskinen så att vi får mer arbetsyta, dessutom ser det ingen bra ut att ha diskmaskinen som den är i dagsläget!

Så nu är det köksplanering som pågår.. =) Men när och hur det ska genomföras är en annan femma.. Det finns mycket annat som ska göras först! Men en sak är säkert den dagen ska diskmaskin flyttas bredvid diskhon!!!!!!!

Ha en skön dag!

Tillägg: sambon drömmer om en rostfri gasolspis på 90 cm :D I dagsläget har vi en gasolspis på 60 cm.

Kram/Ansku

6 kommentarer:

Unknown sa...

Guud vilken snygging :))

Kram Maria

Lantligt i smultronbacken sa...

Köket är ju hemmets hjärta och det gäller att få det både snyggt och praktiskt med mycket förvaring. Svårt att lösa ibland men det får ta tid.

Kram Teres

Alba Linea sa...

such a lovely kitchen! best wishes and a nice week! di ;0)

fröken knopp sa...

Åhh här hemma är vi i full gång med köksplanering, inte lätt!! Men ack så kul..:)

Varmaste Kramarna Elin

Anonym sa...

Kul o höra att fler vill ändra om sitt kök... Men det är inget som man fått sambon med på kan jag väl säga... Hmm, får väl vänta ett par år till kanske.
Maria P

Sternberg Werke sa...

Thanks for posting this fridge! I had this dream of a smeg too, but now I found out, that the gorenje is much more cheaper and has better dates such as A++ and only 39dB. Do you have the cream or white one?